Virtuļi “Varenie”. Recepte īstiem kārumniekiem!


Sastāvdaļas
250 g miltu
20 g svaiga rauga
125 g piena
25 g sviesta
2 olas dzeltenumi
1 ēdamkarote cukura
½ tējkarote sāls

Pasniegšanai
Pūdercukurs
Šokolādes glazūra
Krēms vai džems pildījumam
Konditorejas rotājumi

Pagatavošana
1. Sajauc raugu ar 2 ēdamkarotēm silta piena, 1 ēdamkaroti cukura un 2 ēdamkarotēm miltu, atstāj uz 15 minūtēm.

2. Lielā bļodā iesijā miltus. Sajauc siltu pienu ar dzeltenumiem, pievieno rauga maisījumu un sāli Pārlej šo maisījumu miltos un iejauc mīklu. Beigās pievieno sasildītu sviestu.

3. Rūpīgi samaisa mīklu, liek bļodā un apsedz ar pārtikas plēvi. Atstāj uzrūgt 1 stundu. Uzrūgušo mīklu pārmīca un liek uzrūgt vēlreiz.

4. Gatavo mīklu izrullē 2 cm biezumā. Izgriež pončikus ar formiņas vai glāzes palīdzību.

5. Pončiku centrā izveido atvērumu un nedaudz tos izstiepj (ja gatavo pončikus ar pildījumu, atvērums nav jāveido). Atstāj 10 minūtes uzrūgt, pārsedzot ar dvieli.

6. Platā, dziļā pannā sakarsē eļļu – eļļai jābūt ļoti karstai, citādi pončiki uzsūks daudz eļļas. Karstumu var pārbaudīt, iemetot eļļā gabaliņu mīklas: tam uzreiz jākļūst zeltainam.

7. Karstā eļļā liek pa vairākiem pončikiem un cep pa 1 minūtei no katras puses. Ar putu karoti pārliek šķīvī, kas izklāts ar papīra dvieli liekās eļļas uzsūkšanai.

8. Gatavos pončikus pārkaisa ar pūdercukuru vai pārlej ar šokolādes glazūru. Vai arī pilda ar pildījumu.

Padoms. Iepilda siltu džemu vai krēmu konditorejas šļircē un piepilda pončiku, centrā izveidojot atvērumu. Lai vienmērīgi pārklātu pončiku ar pūdercukuru, siltus pončikus ieliek papīra vai plastmasas maisiņā, pievieno pūdercukuru un sakrata.

Pievienot komentāru